Grupper

Selvhjælps- og netværksgrupper er selvstyrede samtalegrupper for mennesker der er i samme båd. Grupperne består typisk af 4-8 deltagere og sammensættes efter emne (fx sorg, ensomhed eller ledighed). Desuden findes der grupper, hvor mødernes omdrejningspunkt er fælles aktiviteter som sport eller madlavning. Alle forløb er gratis og opstartes af en frivillig igangsætter som forinden gennemgår kursus om selvhjælp. Derudover modtager vedkommende løbende sparring fra den ansatte selvhjælpskoordinator.

En selvhjælpsgruppe bygger på, at deltagerne kommer af egen fri vilje og har et ønske om at bearbejde et fælles problem eller mødes om en fælles interesse. Det er derfor vigtigt, at man er motiveret og engagerer sig i gruppen. Selvhjælpsgrupper er altså ikke behandling, men fælles handling. Det er det lyttende og samtalende fællesskab, der er gruppens “metode”.

Som deltager i en selvhjælpsgruppe lærer man at arbejde konstruktivt med de udfordringer, der kræver en ekstra indsats. Det betyder blandt andet, at man kan lade andre - mere positive ting - fylde i hverdagen, og at man fremover kan håndtere sine problemer på egen hånd.

Vi er stadig i opstartsfasen i forhold til selvhjælps- og netværksgrupper, men hvis du har et problem du har brug for hjælp til eller en aktivitet du ønsker at mødes om hører vi meget gerne fra dig på selvhjaelp@frivilligcenter-hojetaastrup.dk eller 3069 1850