Forening

Værestedet Cafe Paraplyen

Café Paraplyen er en non profit, alkoholfri social café, drevet af KFUM’s Sociale Arbejde med 45 frivillige , tre ansatte, samt folk i praktik og aktivering.

Ud over sund mormor mad, hjemmebagt brød og masser af kaffe, er Café Paraplyen ramme om en bred vifte af aktiviteter, der giver omsorg, nærvær og øget livskvalitet til en lang række mennesker, der ikke altid har haft det lige nemt.

Det er et længe ventet tilbud ikke kun for hjemløse og mennesker med misbrugsproblemer men for alle. Paraplyen er ikke kun for socialt dårligt stillede mennesker, det er også for dem, der er blevet ’prikket’ og har mistet deres job.

Café Paraplyen er et åbent gratis tilbud, hvor alle er velkomne.
Man skal ikke visiteres af kommunen eller registreres, og man kan være helt anonym, selvom mange af stedets gæster er glade for at være ’et kendt ansigt’ der bliver hilst velkommen med fornavn og et varmt smil, når de kommer i cafeen.

Der sker hele tiden udvikling og nye ting i Paraplyen.
Nyeste tilbud er afspænding, personlig pleje og teaterture – 52 gæster og frivillige har netop været til forpremiere på Singin´ in the rain på Det Ny Teater, og skal nu på Taastrup Teater og se Blind Vej.

Men også tirsdagsaftenunderholdning og bankospil, torsdags sy- og strikkecafé og andre kreative aktiviteter trækker mange deltagere til.

Café Paraplyen tilbyder også gratis gældsrådgivning ’På Fode Igen’ hver onsdag, med frivillige jurister, bankrådgivere og socialrådgivere, hvor gældsplagede borgere kan få hjælp til at få styr på deres økonomi.