Forening

Taastrup Agility Klub

Hvad er agility i TAK ?
Agility er en sportsgren og der er konkurrencer. Et par gange om året tager vi samlet ud til forskellige lokale agilitystævner’. Vi deltager under mottoet, som al idræt burde dyrkes under: KUN FOR SJOV!
Under træning bruger vi regler og redskaber, som alle er internationalt godkendte – så har du lyst til at deltage i stævner, møder du ikke fremmede redskaber eller regler.

Hvad er Lydighedstræning i TAK?
Vi har som klub gennem de senere år også fået forskellige lydighedshold op og stå. Lydigheden er et værdifuldt aktiv i klubben og kan løse mange problemer, som er svære at takle i den målrettet agilitytræning. På det seneste har vi valgt at satse på hvalpemotivation og ”hverdagslydighed” som forberedelse og indgang til agilitytræning og Rally-lydighed.

Denne kombination giver en god rød tråd i klubben, hvor der samarbejdes om en helhed, der giver tilbud til alle, lige fra hunden er hvalp og til den bliver senior.

Om Klubben
Taastrup Agility Klub er stiftet i 1989 under navnet Dansk Agility Forening, Taastrup af nogle entusiastiske hundefolk, der alle havde trænet og instrueret agility i DAF København.

Efter en noget turbulent start, hvor man blev placeret på forskellige, ikke særlige velegnede steder i kommunen, vi fik omsider vores egen indhegnede bane på 7500 m2 på Snubbekorsvej i Tåstrup, ikke langt fra skydeklubben.
Dette areal er specielt indrettet til agility- og hundetræning, og vi har fået etableret klubhusfaciliteter, så der også er mulighed for socialt samvær med ligesindede før og efter træning.

Klubben har fra starten været i landsorganisationen Dansk Agility Forening, men da hovedforeningen i 1993 indgik et samarbejde med D.G.I. (Danske Gymnastik og Idrætsforeninger) blev Taastrup Agility Klub tilknyttet D.G.I. Roskilde Amt.

Dette samarbejde har ved flere lejligheder vist sig meget frugtbart, ikke mindst fordi D.G.I. – der på landsplan tæller 1,5 millioner medlemmer – er i stand til at hjælpe os på mange måder.

Ideologi: Dette fine ord bruger vi til at beskrive vore træningsprincipper, der er udviklet af Anders Hallgren, Maria Hanson og Roger Abrantes.
Det bygger på positiv stimulans, kommunikation, kontakt, konsekvens og kærlighed over for hunden. Dette betyder, at vi lokker hunden til at følge vores kommandoer.

Tvang og afstraffelse af hunden findes ikke i disse metoder, og er bandlyst på træningsbanen. Vi har gennem årene kun haft positive erfaringer og resultater med denne måde at træne hund på.

Velkommen i klubben – vi glæder os til et godt samarbejde.