Forening

Høje Tåstrup Rotary Klub

Høje Tåstrup Rotary Klub høre ind under, Rotary International som er en verdensomspændende organisation med ca. 1,2 mio. medlemmer fordelt på 166 lande.
I Danmark er der ca. 11.700 rotarianere fordelt på 272 klubber.

Medlemmerne er kvinder og mænd i ledende stillinger, fra såvel den offentlige som den private sektor. Det er et mål at så mange forskellige brancher og erhverv som muligt er repræsenteret i den enkelte klub.

Rotary er en humanitær organisation, der giver mulighed for menneskelig og faglig udvikling på tværs af fag- og landegrænser.

Rotary opmuntrer den enkelte rotarianer til:

– at udvikle sit netværk
– at være åben for andres meninger og vise forståelse for andres vilkår
– at anerkende andres indsats og arbejde
– at interessere sig for det omgivende samfund og gøre en humanitær indsats
– at virke til gavn for international forståelse

Hvert år vælger Rotary International en ny verdenspræsident, der fremlægger sine visioner for det kommende år. Disse kommer til udtryk i globale temaer, som det enkelte land og den enkelte klub omsætter til lokale forhold.

Indsatsområderne kan f.eks. være:

– at sikre rent drikkevand
– at alle får mulighed for at lære at læse og skrive
– at sikre et bedre sundhedsvæsen

Et af Rotary’s store projekter siden 1983 har været udryddelse af sygdommen Polio på verdensplan. Et andet af Rotary’s store projekter er ungdomsudveksling – et internationalt program, som årligt involverer mange rotarianere og tusindvis af unge over hele verden.

De lokale rotaryklubber er rygraden i Rotary Internationals virksomhed. Klublivet er organiseret så det giver mulighed for dynamik og personligt ansvar. Funktionerne i klubben “roterer”, det vil sige, at de går på skift hver år, så alle medlemmer bidrager til ledelsen af klubben og til mødernes indhold.