Forening

FHI – Taekwondo klub

Om Taekwondo
Uanset om man bare vil dyrke lidt motion eller har ambitioner om at blive deltager på landsholdet, er Taekwondo den ideelle sport.

Men i modsætning til hvad mange tror, er taekwondo meget andet end kamp. Det er et komplet selvforsvarssystem, hvor der dog primært bliver lagt vægt på spark – taekwondos varemærke er netop de høje flotte spark. Træningen består af ca. 75% benteknik og 25% håndteknik.

Hvem kan deltage?
Der er ingen specielle krav til nye medlemmer. Alle fra 9-17 år kan deltage.

Hvem er Mesteren?
Sabumnim: Mahmoud Ebadi, 5. dan., både Nationale- og Kukkiwon Certificeret. Mesteren har været træner i det Iranske Taekwondolandshold over 10 år, og i Fløng-Hedehusene Taekwondo klup siden 2007.

Hvordan foregår det?
Du deltager på holdet, hvor man lærer de grundlæggende ting inden for blokeringer, slag, spark og motorik. 2 gang om året holdes granulering, hvor man kan evt. rykke op i graderne og få større udfordringer. Efter hånden har man muligheden for at træne med på klubbens kamphold.

Hvor meget man træner er lidt op til en selv, men for at få noget ud af det anbefaler vi i klubben at man laver 1-2 gang træning også der hjemme. Der er bedst, hvis man kan lave noget træning med sit hold kammerater. Når man er blevet lidt bedre og nået lidt længere i systemet, skal man træne op til flere gang om ugen.

Når man træner, er det ikke kun kroppen der bliver bedre. Efter en tid vil oplever de fleste en større selvtillid, koncentrationsevne og velvære. Det er noget er det specielle ved taekwondo.

Konkurrencer
Inden for taekwondo findes der forskellige former for konkurrencer:

• Kamp, som er det folk normalt forbinder med taekwondo
• Poomse, som går ud på at udføre en række fastlagte serier på den flotteste
måde.
• Gennembrydning, hvor det drejer sig om at gennembryde brædder eller sten, med
henblik på at vise at man kan bruge det man har lært til træning.

Kammeratskab.
Fløng-Hedehusene Taekwondo Klub er kendt for sit gode klubmiljø¸ og velfungerende hold. Der er altid en fornøjelse at komme til træning. Medlemmer bliver hurtigt venner og danner deres egne hjemme træning. Man bliver efter hånden en slags taekwondo familie.