Forening

DDS Appsi Stammen

Det er sjov at være spejder i Appsi-Stammen for man ved aldrig hvad der kan ske på et møde. Måske finder vi en sød bille som er noget overrasket over at blive studeret så tæt på og i næste øjeblik tænder vi bål eller øver telt rejsning med udfordring.

Du skulle tage og komme ned og være med.

Lidt historie om stammen, for at samle penge sammen fandt nogle af forældrene på at sælge forældre aktier og juletræer og så vidre. Alt dette gav penge nok til at man kunne bygge en rigtig spejderhytte på Mølleholmen.

Det er den hytte vi i dag har glæde af. På det tidspunkt tog man også piger ind i gruppen og var på den måde mindst 3 år forud for DDS (det danske Spejderkorps) og DDP (Det danske pigespejdere).
Gruppen voksede i åren som gik og havde op og ned gangs tider som alt andet.

Omkring 1987-88 var det dog lige før at gruppen var bukket under Med Jørgen Jensen som kasserer, var man begyndt at overveje lukning eller fusion med andre grupper i området.

Gruppens ledere lavede nogle få men vigtige krumspring hvilket betød at gruppens 11 børn og 9 seniorer fik lokket nogle forældre til at hjælpe og støtte dem med spejderarbejdet i det kommende år.

I foråret 1989 lykkedes det at få de hjælpende forældre gjort til ledere og med Jørgen Jensen som Mikroleder, Carsten Nielsen som Gruppeleder, Minileder, Juniorleder og en meget ung Michael Glimbæk som Tropsleder, samt Peter Smith som Seniorleder, fik Gruppen igen vind i sejlene. I efteråret 1990 var gruppen oppe på et medlemstal på over 100 og det gik stærkt frem for gruppen.