Forening

Børns Voksenvenner, Københavns afd.

Børns Voksenvenner skaber rammerne for venskaber mellem børn med et spinkelt familienetværk og ressourcestærke, frivillige voksne.

Vi skaber også rammerne for venskaber mellem enlige mødre med små børn og et spinkelt familienetværk og ressourcestærke, frivillige familieveninder.

Børns Voksenvenner er en professionelt ledet organisation, og formålet er at forebygge frem for at behandle.

Har dit barn brug for en voksenven eller har du lyst til at være voksenven for et barn, så kontakt os.

Ring til 33 15 19 48 på hverdage fra 9-15 eller skriv en mail til kbh@voksenven.dk

Hvor længe varer venskabet?
Vi følger venskabet et år, men det er vores håb, at det fortsætter endnu længere ud i fremtiden – gerne hele livet. Nogle gange trækker barnet sig, fordi det er blevet ældre og interesserne har ændret sig. Andre gange sker det, at voksenvennen trækker sig.

Der kan ske ting i den frivilliges liv, der gør, at han/hun ikke længere har tid eller overskud til at være voksenven. Hvis et venskab skal afsluttes, er det fra Børns Voksenvenners side helt centralt, at forløbet bliver afsluttet på en ordentlig måde for alle parter.

Vi støtter op omkring afslutningen, som kan være et farvel-møde, der skal arrangeres eller et afskedsbrev, der skal skrives.

Hvorfor vil de frivillige gerne være voksenvenner?
Nogle af voksenvennerne har ikke selv børn, andre har voksne børn. Fælles for dem er, at de savner børn i deres liv. De vil gerne give et barn opmærksomhed og oplevelser – og de er sikre på, at samværet giver dem meget igen.

Pludseligt er det legalt at lege igen, og man får en mulighed for at være aktiv og spontan. Voksenvennerne føler de har noget at byde på, og de ser frem at møde et barn, som de kan være noget for.

Hvordan kan jeg vide, at mit barn gerne vil?
Det er vigtigt, at du som mor sikrer dig, at dit barn har interesse i at få en voksenven. Det kan være svært at sætte billeder på, hvad det vil sige at få en voksenven, og vi vil opfordre til, at I sammen læser hjemmesiden.

Hvis der er noget dit barn er i tvivl om, kan I maile/ringe ind til os eller skrive spørgsmålene ned, til vi kommer på besøg.